Стерилізатори
Стерилізатори - професійні прилади для дезінфекції ножів. Особливо потрібні в закладах громадського харчування, також супермаркетах, де є свої кулінарні цехи.
ПРОФЕСІЙНІ СТЕРИЛІЗАТОРИ: ВИДИ
Чистота ножів на професійній кухні – обов'язкова умова. На них при використанні накопичується не тільки бруд, а й хвороботворні бактерії, які можуть зашкодити здоров'ю клієнта. А це крах для закладу громадського харчування. Звичайне миття якісно ножі не очистить, тим більше від бактерій. Тож раціонально купити стерилізатори. Обробка може здійснюватися за допомогою:
- • ультрафіолетових променів;
- • гарячої води;
- • озону.
Найпростіший тип приладів – на водяній основі. Вони безпосередньо підключаються до водопровідної системи, обробляють ножі водою, температура якої становить до дев'яноста градусів. У таких пристроях столові прилади добре відмиваються від бруду, але вони не забезпечують стовідсоткову дезінфекцію рукоятки ножа.
Озонові апарати набагато ефективніші, обробляють ножі за допомогою газу. Найпопулярніший і бюджетний варіант – електричні стерилізатори, які дезінфікують та очищують ножі за допомогою ультрафіолетових променів.
ДОДАТКОВІ ПАРАМЕТРИ СТЕРИЛІЗАТОРІВ, ПЕРЕВАГИ
Пристрої відрізняються не тільки за принципом дії, а й за місткістю камери, довжиною леза ножа, також за способом кріплення ножів (для цього можуть використовуватися фіксатори і магнітні планки).
Серед додаткових корисних функцій – таймер, за допомогою якого можна виставляти тривалість опромінення.
Купити стерилізатори в інтернет-магазині Конвектомат можна різних моделей. Вироби компактні, мобільні, їх можна кріпити на будь-яку вертикальну поверхню. Представлені пристрої забезпечують ідеальну стерилізацію ножів.