Теплове обладнання

Теплове обладнання

Приготування більшості блюд передбачає попередню теплову обробку інгредієнтів, також вони нерідко потребують підігрівання, зберігання оптимальної температури протягом певного часу. Для цього в гарячих цехах закладів громадського харчування, кулінарних відділах торгових центрів використовується спеціальне професійне теплове обладнання.

Теплове обладнання для ресторану: види

Видів такої техніки – величезна кількість, існують як універсальні агрегати, які здатні виконувати багато різних функцій, так і спеціалізовані.

Серед основних пристроїв, які необхідні на професійній кухні:

  • плити (газові, електричні, індукційні);
  • печі (конвекційні, пекарські, дровяні);
  • пароконвектомати;
  • апарати Су Від;
  • коптильні;
  • дегідратори;
  • сковороди, поверхні для смаження;
  • макароноварки, фритюрниці, теплові мости;
  • термоблендери;
  • вапо-грилі.

Кожний вид цієї теплової техніки може відрізнятися такими параметрами, як продуктивність, габарити, кількість функцій, тип управління (механічний, автоматичний) і т.д.

Від того, наскільки довговічне і функціональне теплове обладнання буде встановлене на Вашій професійній кухні в значній мірі залежить і якість самих блюд і рентабельність Вашого бізнесу.

Як грамотно купити теплове обладнання

В першу чергу важлива надійність, зносостійкість техніки, також простота в експлуатації і доступність комплектуючих. В значній мірі ці показники залежать від бренду приладів. Якщо він достатньо відомий якістю свого кухонного теплового обладнання, висока ймовірність, що воно працюватиме максимально довго і проблнм в його обслуговуванні не виникне.

Ще один важливий критерій вибору таких приладів – очікувана кількість відвідувачів, яких необхідно буде обслуговувати. У кожної кухонної установки свій показник продуктивності. Скажемо є шафи для смаження з різною кількістю листів, у плит може бути різна кількість пальників і т.д.

Якщо вирішили придбати купити теплове обладнання, враховуйте також площу Вашого гарячого цеху. Якщо у Вас невелике бістро, тоді є сенс придбати більш компактні, настільні прилади, а для більших ресторанів можна замовити і габаритну техніку.

Необхідно врахувати і до енергоносія. Є заклади, в яких переважно використовують газові плити, а в деяких можлива експлуатація лише електричних.

Ви можете придбати в інтернет-магазині Конвектомат будь-який вид необхідної кухонної техніки, на теплове обладнання ціна доступна. Ці прилади від надійних виробників з хорошою репутацією, функціональні та практичні.