Поверхні для смаження
ПОВЕРХНІ ДЛЯ СМАЖЕННЯ
Смажені страви є в меню будь-якого ресторану, кафе, бістро або їдальні. Для їхнього приготування використовуються два типи обладнання. Перший це промислові сковороди, місткі, з кришками. Вони можна гасити продукти, готувати у фритюрі. Другий тип – жарячі поверхні. По суті це відкриті плити без пальників, які дозволяють смажити продукти в малій кількості жиру.
ОСОБЛИВОСТІ ПОВЕРХОНЬ ДЛЯ СМАЖЕННЯ В УКРАЇНІ
Промислові пристрої для смаження продуктів відрізняються за видом поверхні, типу енергоносія, що використовується, а також за способом монтажу. Відповідно до першого критерію, пристрої можуть бути з поверхнею:
- • гладкою;
- • рифленою;
- • комбінованою.
Гладкі поверхні – класичний варіант. Рифлені дозволяють готувати смажені страви з ефектом гриль. У третьому випадку поверхня поділена на дві зони, одна – гладка, друга – рифлена.
За типом енергоносія можна купити гарячу поверхню електричну або газову. Зазвичай споживачі обирають модель, виходячи з індивідуальних умов, у яких працює заклад комунального харчування, наявності газових чи електричних мереж. За типом монтажу пристрою бувають підлоговими та настільними. Перший вид апаратів – потужніший, другий – більш мобільний.
ПЕРЕВАГИ ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ СМАЖЕННЯ
Професійні смажені поверхні мають низку істотних переваг, які дозволять власнику закладу громадського харчування прискорити процес обслуговування клієнтів, забезпечити високу якість страв. Серед головних плюсів:
- • на одній поверхні можна готувати кілька страв;
- • олії та жиру витрачається мінімум, що позитивно позначається на якості їжі та дозволяє заощадити кошти;
- • продукти підсмажуються рівномірно, у яких зберігаються всі корисні речовини;
- • поверхня легко очищується від жиру.
В інтернет-магазині Конвектомат можна купити поверхні для смаження різних видів. Їх можна легко почистити, вони не потребують додаткового обслуговування. Є моделі як з прямокутними, так і з квадратними платформами, завдяки наявності спеціальних бортиків жир під час готування не розбризкується. Пристрої максимально надійні та зносостійкі.