Кутери, бліксери
КУТЕРИ, БЛІКСЕРИ
На професійній кухні процес приготування багатьох страв передбачає попереднє подрібнення інгредієнтів або їх збивання. З цією метою використовуються кутери та бліксери. Від побутових комбайнів, блендерів та міксерів вони відрізняються більшою функціональністю та продуктивністю.
КУТЕР ПРОМИСЛОВИЙ: ОСОБЛИВОСТІ
Принцип дії кутера схожий на принцип роботи блендера. Але ножі у ньому розташовані інакше. Вони мають серповидну форму і закріплені на валі, що обертається. Бувають кутери для м'яса:
- • відкритого типу;
- • закритого типу (вакуумний кутер).
На виході пристрій здатний видавати не тільки однорідну масу, а й рубане м'ясо, яке ідеально підходить для котлет чи ковбас. Варто кутер купити ще й тому, що він завдяки наявності різних змінних ножів здатний подрібнювати не тільки м'ясо, а й інші продукти – горіхи, зелень, ягоди та фрукти.
Крім того, сучасні моделі ще виконують функції перемішування інгредієнтів. З їх допомогою можна приготувати соус, майонез, джем, паштет, омлет, цукрову пудру тощо.
БЛІКСЕРИ: ФУНКЦІЇ
Бліксери об'єднали у собі переваги блендера та кутера. Один такий агрегат чудово справляється із завданнями подрібнення інгредієнтів будь-якої щільності, а також збивання маси. Бліксер має сенс як для невеликого кафе, бару, так і для великого ресторану. З його допомогою кухар дуже швидко зможе приготувати:
- • пюре;
- • паштети;
- • майонез та соуси;
- • тісто та багато іншого.
Усі параметри – швидкість обробки продуктів, ступінь подрібнення, збивання – регулюються.
Ви можете купити кутери та бліксери в інтернет-магазині Конвектомат різних моделей. Вони відрізняються за обсягом чаші, потужності, продуктивності. При виборі орієнтуйтеся на те, який обсяг продукції необхідно переробити за певний період часу. Всі пристрої максимально надійні, на бліксери ціна, як і на кутери, доступна.