Дегідратори
ДЕГІДРАТОРИ
Сушені продукти – фрукти, овочі, трави, гриби – часто використовуються у стравах ресторанів, кафе, закусочних. Заготовити їх у більших обсягах дозволяє дегідратор. Від звичайної електросушарки він відрізняється більшою потужністю, продуктивністю та принципом дії.
ОСОБЛИВОСТІ ДЕГІДРАТОРІВ ДЛЯ КУХНІ
Конструкція дегідратора досить проста - вона складається з корпусу, в який вставлені грати. Кількість рівнів може бути різним, від цього залежить продуктивність пристрою. Дверцята – знімні, з ручкою.
Волога продуктів видаляється за рахунок конвекції теплого повітря. Температурний режим та рівень вологості чітко контролюються. Існує можливість регулювання температури залежно від продукту.
Овочі та фрукти, зелень закладаються у нарізаному вигляді – для цього можна використовувати промислову овочерізку.
ПЕРЕВАГИ ДЕГІДРАТОРІВ ПРОМИСЛОВИХ
Це багатофункціональне обладнання, за допомогою якого можна не тільки засушити ті чи інші продукти. Дегідрататор для приготування:
- • домашньої локшини та круп;
- • мармеладів, пастили, фруктових ролів;
- • хлібців, коржів, фруктових чіпсів;
- • топленого молока, йогурту, ряжанки тощо.
Раціонально дегідратор купити ще й тому, що в результаті теплової обробки інгредієнти зберігають максимум корисних речовин, не пригорають і не пересушуються. Після видалення вологи з їжі вона тривалий час не псується, оскільки запобігає розвитку бактерій. Зберігати продукти в сушеному вигляді набагато простіше - вони займають мало місця, трохи важать. До того ж заклад зможе заощаджувати на закупівлі овочів та фруктів у міжсезонний період, коли вони дорого коштують.
В інтернет-магазині Конвектомат можна купити дегідратори різної продуктивності. Ці пристрої споживають мало електроенергії, прості у догляді, зібрані із надійних комплектуючих. Окупиться таке обладнання досить швидко - на дегідратор ціна доступна, вони здатні тривалий час працювати без перерв, дозволяють готувати великі обсяги продуктів.