Апарати Су Від (Sous Vide)
АПАРАТИ СУ ВІД (SOUS VIDE)
Апарати Sous Vide – професійні кухонні агрегати, призначені для виготовлення продуктів у вакуумній упаковці. Технологія заснована на здатності води рівномірно та м'яко віддавати тепло продуктам. В результаті, вони зберігають максимум корисних речовин, смакових якостей, а також аромати приправ.
ОБЛАДНАННЯ СУ ВІД: ПРИНЦИП ДІЇ
Ці пристрої працюють з низькими температурами і забезпечують високу швидкість готування. Температура, як правило, не вище сімдесяти градусів.
Продукти попередньо нарізаються, приправляються спеціями, запаюються в пакети за допомогою вакуумного пакувальника, а потім закладаються в камеру апарату. Після приготування можна подавати до столу або заморозити для подальшого використання.
Переваг цієї техніки досить багато. Зокрема, варто купити обладнання Sous Vide, щоб:
- • зберегти в продуктах (риба, м'ясо, овочі) максимум корисних речовин та вітамінів;
- • підготувати їх для подальшого зберігання;
- • прискорити обслуговування клієнтів.
Також серед плюсів цих агрегатів – делікатна обробка інгредієнтів, завдяки чому вони не пересихають і не пригорають, їхня клітинна мембрана не руйнується, що забезпечує соковитість страв. Одночасно в камері можна готувати кілька страв.
ОСОБЛИВОСТІ ТЕХНІКИ СУ ВІД
Апарат Су Від можна купити в інтернет-магазині Конвектомат різних моделей. Вони відрізняються потужністю, об'ємом камери. Вибір залежить від того, який потік відвідувачів у закладі громадського харчування. Найкомпактніші пристрої можна використовувати і в домашніх умовах.
Більшість сучасних пристроїв цього виду мають вбудовані програми, які дають можливість вибрати часовий режим приготування, виходячи з виду продукту чи рецепту.